• عزّت و شجاعت حضرت ابی‌عبدالله الحسین سید الشهدا علیه‌السلام

امام حسین علیه‌السلام در سوم شعبان سال چهارم هجرت متولد شد، و در دهم محرم‌الحرام سال شصت و یکم از هجرت، در کربلا به دست لشکریان یزید بن معاویه شهید گردید. شش ساله بود که جد بزرگوارش از دنیا رفت. سی سال با پدر بزرگوار خود زندگی کرد و ده سال بعد از شهادت پدر، با برادر بزرگوارش بود و ده سال هم مدت امامت آن حضرت است.

حسین علیه‌السلام علاوه بر فضایل حسبی و نسبی که همۀ اهل بیت دارا هستند، امتیازهایی هم در میان اهل بیت علیهم‌السلام دارند.

  • شجاعت

دلاورى و شجاعت براى مقابله با دشمن و نهراسیدن از خطرات یکى از مهم ترین سجایای اخلاقى است که در حسین بن على علیه السلام و یاران شهیدش و آزادگان اهل بیت علیهم السلام جلوه گر بود. روح حماسى در میدان­هاى نبرد در خصلت­هاى فردى و زمینه­هاى تربیتى آن امام ریشه داش . صلابت و قاطعیت امام حسین علیه السلام در مخالفت کردن با یزید و خوددارى ورزیدن از بیعت با وى، تصمیم گرفتن براى حرکت به سوى کوفه و مبارزه با یزیدیان، متزلزل نشدن روحیه از شنیدن اخبار داخل کوفه، اعلام آمادگى براى نثار خون در راه احیاى دین، نهراسیدن از انبوهىِ سپاه گرد آمده در کربلا، رزم آورى­هاى سلحشورانه و بى نظیر امام حسین علیه السلام و سربازان و خاندانش، جنگ نمایان عباس، على اکبر و قاسم و… و صدها صحنه حماسى دیگر، همه جلوه­هایى از شجاعت حسین بن على علیه السلام و یارانش است.

  • جود و سخا

درباره کرامت و جود و بخشش حسین بن علی علیه السلام داستان­هاى زیادى نقل شده است که به عنوان نمونه به دو مورد اشاره مى­کنیم:

– عمرو بن دینار روایت مى کند که امام حسین علیه السلام به عیادت اسامة بن زید رفت و او بیمار بود. وى را اندوهناک دید. علتش را جویا شد. اسامه گفت: شصت هزار درهم بدهکارم. امام فرمود: بر عهده من که آن را بپردازم. اسامه عرض کرد: مى­ترسم قبل از اداى دین بمیرم. امام حسین علیه السلام فرمود: نخواهى مُرد تا من قرض تو را بپردازم و حضرت پیش از فوت اسامه، دینش را پرداخت کرد.

– انس مى­گوید : من خدمت امام حسین علیه السلام بودم که کنیزش یک شاخه گل آورد و به امام علیه السلام تقدیم کرد. حضرت فرمود: تو را در راه خدا آزاد کردم. انس مى گوید: به حضرتش عرض کردم: یک شاخه گل ارزشى ندارد که به خاطر آن او را آزاد کردى! امام حسین علیه السلام فرمود: خدا ما را چنین ادب آموخته است که مى فرماید: و چون شما را تحیت گویند، شما بهتر از آن تحیت گویید یا مثل آن و آزاد کردن کنیز تحیت بهتر بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا